iPhone

Fremmedordbog

Programmet indeholder den største danske fremmedordbog med 50.000 opslagsord og 68.000 udtryk og vendinger. Det centrale indhold er gode, forståelige forklaringer af, hvad ord med udenlandsk oprindelse betyder på dansk. Er du usikker på betydningen af et ord, er der hjælp at hente her.

Alle opslagsord er udover forklaring forsynet med oplysninger om ordklasse og bøjning, samt hvor ordet stammer fra (etymologi).

Programmet findes til både pc og mac, og det skal installeres på din computer. Programmet har fuld funktionalitet og alle data i fire dage. Herefter kan du købe og registrere licens. Læs mere om ordbogsprogrammer til download.

Køb

Når du køber en licens, får du en e-mail fra Gyldendal med et brugernavn og et kodeord. Dem taster du ind i dit program. Licensen gælder installation på én computer og koster kr. 199,- inkl. moms. Licens til ordbogen købes her på sitet.
Hent dit program
Pc-udgaven virker under Windows XP, Vista og 7. Og du henter programmet her.
Mac-udgaven virker under OS X, 10.4.11 (Tiger), 10.5 (Leopard) og 10.6 (Snow Leopard). Og du henter programmet her.
Indhold
I programmet får du adgang til:

  • 50.000 opslagsord og 68.000 udtryk og vendinger
  • At finde den rigtige oversættelse, mens du skriver (kun pc)
  • Slå svære ord op, mens du læser på skærmen (kun pc)
  • Bøjningsoplysninger til opslagsord
  • Ordenes historie og afstamning
Indeholdet er baseret på:
  • Dansk Fremmedordbog af Jørgen Bang, Karl Hårbøl, Jørgen Schack og Henning Spang-Hanssen. Ordbogen indgår i serien Gyldendals Store Røde Ordbøger.

Ordbøger på cd-rom

Gyldendal har udgivet ordbøger på cd-rom. De kan bruges på både pc og mac. Læs mere om cd-rommerne: